Design og maler

Hvordan skal et buttonsdesign settes opp?
Bestill

Trykkspesifikasjoner

Illustrator
– Velg CMYK fargemodus
– Konverter all ferdig tekst til outline
– Lagre filen i PDF eller AI format

Photoshop
– Velg CMYK fargemodus
– Lag dine trykkfiler i 300 dpi
– Ikke merge eller flatten layers
– Lagre filen i PDF eller PSD format

 

Utfallende trykk
Når du skal lage en trykkfil for buttonsproduksjon må motivet du skal bruke være utfallende. Det vil si at motivet/bakgrunnsfargen har en større diameter enn den ferdige button. Dette er fordi trykket skal bøyes rundt kanten på det ferdige produktet. 
Vi ønsker 5 mm utfall på alle trykkfiler. For en 55 mm button betyr det 65 mm trykkflate. Se også våre maler under.

Tekst og motiv
For at resultatet skal se best mulig ut er det viktig at tekst og/eller motiv ligger 2-3 mm innenfor ytterkanten av button, da den krummer seg noe.

Filformat
Vi ønsker primært originaler i PDF format med 300 dpi oppløsning i CMYK modus. Vi kan selvfølgelig også ta i mot andre billedformater, men husk alltid minimum 300 dpi oppløsning.
Vi gjør oppmerksom på at Word og Powerpoint dokumenter egner seg dårlig til produksjon av trykkfiler. Har du laget designet i et slikt filformat, ber vi deg konvertere dette til en pdf fil før du sender den inn til oss.

Farger
Alle trykksaker til buttons og klitsremerker blir produsert digitalt i CMYK format. Det betyr at bider/artwork som kommer i RGB format, automatisk blir konvertert til CMYK under produksjonen. Lever derfor alltid trykkfiler i CMYK format.
Vi gjør oppmerksom på at eksakte PMS/trykk farger kan ikke garanteres da dette vil kunne variere i forhold til hva slags farge og underlag dette blir  trykket på. 

Produksjonsmaler:

Ved innsending av trykkfiler ber vi om at filen er åpen. Ikke slå sammen/merge layers.